×

Progresivne leće

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale "prekratke", nemate dovoljno svjetla, a oči postaju sve umornije, velika je vjerojatnost da ste ušli u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva pogreška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim naočalnim lećama koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske pogreške na raznim udaljenostima - od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Ograničenje im je što imaju suženo vidno polje na srednjim i bližim udaljenostima te viša cijena od jednojakosnih, no ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale praktično su rješenje za vas.

Posljednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoje progresivne leće. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa leća u svim smjerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine leće koja ja karakteristična za Hoyalux iD obitelj proizvoda i koja garantira da ćete se brzo naviknuti na nove naočale zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.

Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podijeljena na vodoravne i okomite komponente. Te komponente su posljedično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: okomite komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gdje kratka, učinkovita progresija jamči jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih naočalnih leća:

 • iznimno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima

 • minimalna izobličenja, stabiliziranje svih osjećaja nelagode

 • brza i glatka interakcija između daljine i blizine

 • prilagođeno rješenje za svakog klijenta

Predstavnici ovog dizajna su premium pogresivne naočalne leće:

Hoyalux iD MySelf - najnaprednije HOYA-ine personalizirane progesivne naočalne leće

myself logo

Živimo u digitalnom svijetu u kojem volimo biti povezani, a udaljenosti na blizinu mogu biti stvaran problem kod prebacivanja pogleda između laptopa na mobitel, s TV-a natrag na laptop i dalje od ekrana.

Hoyalux iD MySelf najnaprednija je progresivna naočalna leća. Kombinirajući inovativnu tehnologiju personalizacije, nudi rješenje po mjeri s izvrsnim performansama tijekom svih aktivnosti.

Izvrsna vizualna udobnost koja omogućava jednostavno prebacivanje s daljine na blizinu i srednje udaljenosti za fokusiranje s lakoćom. S manje distorzija i efekta lelujanja jednostano se prilagoditi između različitih zadataka, čak i kod korištenja digitalnih uređaja.

SINKRONIZACIJA DINAMIČNOG SVAKODNEVNOG I DIGITALNOG ŽIVOTA

Hoyalux iD MySelf najnaprednije su HOYA-ine personalizirane progesivne naočalne leće.

100% individualizirano rješenje koje osigurava izvrsne performanse tijekom svih aktivnosti.

+ Leće vam pomažu u ravnoteži između dinamičnog i digitalnog životnog stila

+ Značajno poboljšavaju vidno polje na blizu i srednjoj udaljenosti, bez kompromisa po vidu na daljinu

+ Prednosti brze i jednostavne prilagode

Hoyalux iD MyStyle V+ - personalizirane progresivne naočalne leće 

Trenuci za pamćenje mogu biti gotovi prije nego očekujete. Hoyalux iD MyStyle V+ individualizirana progresivna naočalna leća iz HOYA-e koja klijentima omogućava kristalno jasan vid u sekundi, stavljajući sliku u fokus. Uvijek i svugdje.

73%* europskih presbiopa ima različitu dioptriju desnog i lijevog oka. Hoyalux iD MyStyle V+ prva je svjetska progresivna naočalna leća koja u obzir uzima navedenu razliku i balansira performanse dizajna uz pomoć jedinstvene tehnologije binokularne harmonizacije. Rezultat je:

• savršeno i bezbrižno fokusiranje

• konstantna stabilnost

• izvrsna dubinska oštrina vida

Ovaj potpuno personalizirani progresivni dizajn ne uzima u obzir samo vašu dioptriju, okvir i podatke za ugradnju, već i povijest nošenja naočala, zadovoljstvo s prethodnim lećama i karakteristike životnog stila. Razina personalizacije je potpuna kao i konzultacija vezana za leće. Potpuno personalizirano 3D iskustvo rezultat je individualnosti ovog progresiva.

Namijenjen je za klijente koji žele najvišu razinu personalizacije i konzultacije vezano za leće. Ova grupa se sastoji od iskusnih presbiopa koji su živjeli s ograničenjima konvencionalnih progresivnih dizajna i onih koji jednostavno žele najbolje od najboljeg.


Hoyalux iD LifeStyle 4 -  podudaraju se životnom stilu nositelja


LifeStyle 4Hoyalux iD LifeStyle 4, novi i poboljšani progresivni dizajn podudara se izazovima današnjeg vida i specifičnim potrebama nositelja.

Lifestyle 4 uključuje varijacije dizajna koji su posebno prilagođene aktivnim životnim stilovima današnjih nositelja progresivnih naočala.

LifeStyle 4 nudi 3 varijacije dizajna (Indoor, Urban i Outdoor) s jasnom diferencijacijom. To omogućuje prilagodbu naočalnih leća realnim potrebama, bez kompliciranja same konzultacije. Nekoliko jednostavnih pitanja o klijentovom životnom stilu dovoljni su za odabir dizajna.

Karakteristike:

- Poboljšana vizualna udobnost s 3D Binocular Vision tehnologijom - kompenzira pojavu neželjenih prizmatičnih učinaka u perifernom dijelu leća što će smanjiti izobličenja duž smjera dubine leće kako bi se postigla veća udobnost

- Stabilan vid na blizu i srednjoj udaljenosti gledanja

- Veća sigurnost u pokretu i hodanju niz stepenice

Balansis - Napredne progresivne naočalne leće za udobnost vida

Ispunjavanje klijentovih vizualnih potreba ključno je za vođenje uspješnog poslovanja optike, no podudaranje trendovima koje moderni presbiopi žele rezultiralo je proizvodnjom Balansis progresivnih naočalnih leća koje u obzir uzimaju najviše vizualne prioritete nositelja.

Tokom istraživanja, nositelji progresivnih naočalnih leća bili su upitani s kojim problemima se susreću kod nošenja dosadašnjih progresivnih naočalnih leća i koji su faktori koje smatraju važnim za dobar vid. 

Tri su glavna problema koje su identificirali: periferni vid, poteškoće kod prebacivanje pogleda s daljine na blizinu i nesigurnost u pokretu. S druge strane, glavni proritet klijenata je udobnost. Uz udobnost, atraktivna cijena i izgled.

Kod dizajniranja Balansis progresivnih naočalnih leća ove zaključke uzeli smo u obzir i koristeći Hoyine napredne tehnologije želimo isporučiti najvišu razinu vizualne udobnosti. 

Prilikom proizvodnje koriste se:

• View Xpansion Technology: smanjuje rubne distorzije slike
• Double Surface Technology: optimalna distribucija jačine preko prednje i stražnje strane naočalne leće uz prirodne pokrete oka prilikom prebacivanja između različitih udaljenosti gledanja 
• Stable View Enhancer: digitalna evaluacijska metoda koja korigira dinamičnu distorziju.

S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi  na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih naočalnih leća.

Progresivna distribucija na prednjoj strani leće se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn leće koji kreira vizualne performanse leće. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korištene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom stražnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizirao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigiranjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju stražnje površine, vizualne performanse, leće mogu biti optimizirane po cijeloj površini.

Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana i proizvedena, garantirajući performanse leće i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.


Predstavnici TrueForm dizajna su Amplitude TrueForm naočalne leće.

Potpuno fleksibilan dizajn

Dostupan u dvije duljine kanala, Amplitude TrueForm nudi pouzdanu HOYA kvalitetu nositeljima progresivnih naočalnih leća koji nemaju specifičnih potreba koji se tiču dizajna. Fleksibilan i pouzdan Hoyin dizajn po odličnoj cijeni.

Namijenjen je za klijente koji nemaju specifičnih zahtjeva koji se tiču dizajna i traže pouzdanu HOYA kvalitetu po prihvatljivoj cijen


Progresivne naočalne leće za vožnju - EnRoute

Ceste postaju sve zagušenije, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uvjeti, doba dana i pojačano osvjetljenje modernih auto svjetla utječu na vid.

Opremljene posebno razvijenim Glare Filterom, EnRoute značajno smanjuje ometajuće odbljeske i refleksije poboljšavajući kontrast i percepciju svjetla. EnRoute naočalne leće poboljšavaju udobnost i sigurnost vožnje.

Ceste postaju sve zagušenije, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uvjeti, doba dana i pojačano osvjetljenje modernih auto svjetla utječu na vid. Još jedna važna činjenica koja se ne smije zanemariti: 90% reakcija vozača zavisi o vidu, stoga narušen vid usporava reakciju vozača.

Situacija na cesti se mijenja u sekundi, opasnost se pojavi niotkud, stoga je dobar vid ili ispravna korekcija presudna.

EnRoute je dizajniran za motoriste, minimizira vizualni stres i osigurava relaksiraniji vid.

Kombinirajući premium jednojakosne ili progresivne naočalne leće s posebno razvijenim Glare Filterom i opcionalnim filterom za pojačanje kontrasta, EnRoute nudi:

 • Značajno smanjenje refleksija i neugodnih odbljesaka nadolazećeg prometa
 • FreeForm dizajn
 • Poboljšan kontrast i percepciju u uvjetima lošeg osvjetljenja, magle i kiše
 • Jasan i nesmetan vid na daljinu, na upravljačku ploču i zrcala
 • Glatko, brzo prebacivanje između ceste, upravljačke ploče i zrcala
 • EnRoute Pro za profesionalne vozače

Glare Filter smanjuje neugodne odbljeske

EnRoute je opremljen posebno razvijenim Glare Filterom. On posebno reže svjetlost plavog spektra, umanjuje raspršenje svjetla i odbljeske od upravljačke ploče, svjetla nadolazećih automobila i ulične rasvjete. U isto vrijeme, pojačava ulaz potrebnog svjetla, poboljšavajući kontrast i pecepciju svjetline. Rezultat je udobniji, relaksirani vid i u uvjetima lošeg osvjetljenja, lošeg vremena ili drugih stresnih situacija u vožnji.

Hoyalux Sportive TrueForm - progresivne naočalne leće za sport na višoj razini

Hoya-ine sportske progresivne naočalne leće stilski su prilagođene sportašima kojima je nužna korekcija vida na daljinu i blizinu te njihovim potrebama u dostizanju najboljih sportskih rezultata naročito pri odabiru opcija bojanja koje pojačava kontrast ili mirror sloja koji daje zrcalni efekt u tri dostupne boje (zlatnoj, srebrnoj i plavoj).

Nulux Sportive jednojakosne naočalne leće osiguravaju široko vidno polje na svim udaljenostima gledanja, efikasno štite od sunca, vjetra, prašine i refleksija te omogućuju visokokontrastan vid u svim vremenskim uvjetima.

Usporedba hoya progresivnih naočalnih leća

Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

Postavite obrnuto od abecednog
po stranici
 1. Amplitude TrueForm Quickview
 2. Balansis Quickview
 3. EnRoute progresivne naočalne leće za vožnju Quickview
 4. Hoyalux iD LifeStyle 4 Quickview
 5. Hoyalux iD MyStyle V+ Quickview
 6. MySelf Quickview
Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

Postavite obrnuto od abecednog
po stranici