×

Naočalne leće

Kupnja dioptrijskih naočala započinje time da po obavljenom oftalmološkom pregledu ili određivanje dioptrije (refrakcija), gdje vam je preporučeno adekvatno rješenje (naočale ili kontaktne leće), u optici odaberete dioptrijski okvir. Nakon odabira dioptrijskog okvira, optičar vam preporučuje niz mogućnosti pri odabiru naočalnih leća. Ponuda je iznimno široka, a utjecaj na odabir odgovarajućih naočalnih leća ima uz dioptriju i tip okvira koji ste odabrali (plastični, metalni, titanium, na flaks, na bušenje i sl.).

Naočalne leće

Naočalne leće se razlikuju u:

1. Materijalu - staklo, plastika, polikarbonat

Staklene naočalne leće su najtvrđe i najotpornije na ogrebotine, a glavni nedostatak im je veća težina što svakako utječe na udobnost odnosno neudobnost nošenja i činjenica da se lakše razbiju te se stoga više ne proizvode. Plastične naočalne leće su skoro upola lakše, gotovo su nesalomive, a nakon nanošenja tvrdog sloja su također otporne na ogrebotine. Ovaj tip naočalnih leća je posebno pogodan za osobe s većom dioptrijom (zbog manje težine), te za djecu (zbog sigurnosti). Naočalne leće od polikarbonata su tanje i vrlo otporne na lomljenje, no njihova cijena je zato i veća.

2. Debljini odnosno indeksu loma leće

Na raspolaganju su vam od osnovnih varijanti, odnosno indeksa loma 1,50, preko indeksa 1.60 i 1.67 koje se preporučuju za veće vrijednosti dioptrije te na kraju indeks loma 1.74 koji predstavlja najtanje plastične leće na tržištu koje su najpogodnije za visoke dioptrije čime se izbjegavaju nekadašnja debela stakla.  Što je veći indeks loma, naočalna leća je tanja.

3. Doradi - anti-refleksnom sloju

Radi udobnosti samih naočala, posebno za one koji puno vremena provode pred računalom, televizorom ili u vožnji, preporučuje se dodatak anti-refleksnog sloja. Anti-refleksni sloj propušta veći snop svjetlosti do oka dok istovremeno neutralizira neugodne odbljeske s površina ekrana. U vožnji sprječava neugodni odsjaj od prejake rasvjete ili nadolazećih vozila pa svakako možete iskusiti njegove prednosti, pogotovo u noćnoj vožnji.

Bojane i fotoosjetljive naočalne leće

Nosite li sunčane i dioptrijske naočale te vam je dojadilo konstantno mijenjanje, dobro rješenje za vas su fotosjetljive naočalne leće koje omogućuju da u jednim naočalama imate sve. Fotoosjetljive naočalne leće u tamnim prostorima zadržavaju prozirnost, dok u doticaju sa svjetlosti i UV zrakama tamne. Kupujete li sunčane naočale s dioptrijom, razveselit će vas podatak da u ponudi postoji gotovo neograničen broj boja - od jednobojih do graduiranih gdje je leća obojana od tamnijeg prema svijetlijem tonu. Polarizirane naočalne leće najudobnije su rješenje za boravak za otvorenom jer daju izraženiji kontrast i naglašenije boje te odbijaju neugodne refleksije s površina (ceste, vode, snijega i sl.). Posebno se preporučuju sportašima i svima koji puno vremena provode na otvorenom. 

HOYA logo
Monokl u svojoj ponudi preporučuje HOYA naočalne leće. HOYA je japanska multinacionalna med-tech kompanija i vodeći dobavljač inovativnih i nezamjenjivih high-tech i medicinskih proizvoda baziranih na naprednoj optičkoj tehnologiji. HOYA je aktivna u dva glavna poslovna segmenta: LifeCare segment koji se bavi proizvodima vezanim za zdravstvo kao što su naočalne i kontaktne leće, intraokularne leće za operacije katarakte i medicinski endoskopi. Segment informacijske tehnologije upravlja elektroničkim proizvodima kao što su maske i fotomaske za poluvodiče i LCD panele, stakleni diskovi za HDD i proizvode vezane za sisteme za gledanje kao što su optičke leće za digitalne kamere i pametne telefone. HOYA grupacija sastoji se od 150 podružnica i partnera s preko 34,000 zaposlenih. Za više informacija posjetite www.hoyavision.com.

Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

Postavite obrnuto od abecednog
po stranici
  1. Amplitude TrueForm Quickview
  2. Balansis Quickview
  3. EnRoute progresivne naočalne leće za vožnju Quickview
  4. Hoyalux iD LifeStyle 4 Quickview
  5. Hoyalux iD MyStyle V+ Quickview
  6. MySelf Quickview
Pogledajte kao Mreža Lista

6 proizvoda

Postavite obrnuto od abecednog
po stranici