Iskusite budućnost u pregledu vida - HOYA EyeGenius samo u Monoklu

  • Autor: Optika Monokl
  • Datum: 26.01.2018.

Vizualni stres kao posljedica života u digitalnom dobu uzrokuje glavobolje, suhoću očiju i bolove u vratu koje se često ispravno ne korigiraju na samom pregledu. Rješenje za potpunu korekciju binokularnog vida je HOYA Eyegenius - uređaj za mjerenje fiksacijske disparacije.

Iskusite budućnost u pregledu vida - HOYA EyeGenius samo u Monoklu

Digitalna era i multimedija stavljaju nove zahtjeve pred naše oči. Vizualne aktivnosti na blizu korištenjem pametnih telefona i tableta, produljena koncentracija na udaljenost ekrana računala, loši uvjeti osvjetljenja i učestalo mijenjanje fokusa između različitih udaljenosti dovode do vizualnog stresa.

Vizualni stres može dovesti do toga da postojeća heterophorija izazove fiksacijsku disparaciju. Studija University of Applied Sciences and Arts Northwestern Switzerland dokazuje da je često i najmanja prizmatična korekcija dovoljna za uspješno smanjenje astenopskih pritužbi (glavobolja, suhoća očiju i bolovi u vratu). Korekcija s kompenzacijskom prizmom dovodi fiksacijsku disparaciju natrag na centralnu poziciju slike i dovodi do poboljšanja vizualnih funkcija. Ukratko, naočalne leće s prizmama bitno poboljšavaju vid. 

Što je HOYA Eyegenius uređaj za mjerenje fiksacijske disparacije? 

HOYA Eyegenius, novi sustav jednostavno i precizno kalkulira idealnu prizmatičnu korekciju za ispravljanje fiksacijske disparacije u trajanju kraćem od 10 minuta. Binokularne vizualne performanse su na taj način poboljšane, a simptomi vizualnog stresa, kao što su glavobolja, suhe oči i bolovi u vratu značajno se smanjuju.

EyeGenius se može koristiti za kompletan pregled vida jer sadrži više od 60 testova za refrakciju, screening binokularnog vida i screening vizualnih funkcija uz detekciju fiksacijske disparacije. Sastoji se od tri uređaja za daljinu, blizinu i iPad daljinskog upravljača koji su međusobno povezani.

Hoya EyeGenius mjeri fiksacijsku disparaciju kod uvjeta binokularnog vida i prema rezultatima mjerenja kalkulira potrebnu prizmatičnu korekciju točnosti 0,01 pdpt. Štoviše, Hoya EyeGenius je trenutno najbrži sistem svoje namjene na tržištu, dostavljajući optimalnu prizmatičnu korekciju u manje od 10 minuta. Prilikom mjerenja ne koriste se prizme što je klijentu izrazito ugodno.

Preliminarni testovi koji su sastavni dio softvera osiguravaju da je binokularni vid prisutan i da klijent pati od astenopije. Nepouzdani rezultati mjerenja su automatski isključeni.

Preduvjet za mjerenje fiksacijske disparacije je ispravna korekcija za daljinu i blizinu te detaljna medicinska anamneza.

 

Što je fiksacijska disparacija?

Fiksacijska disparacija je pogrešna pozicija slike unutar centralnog panumskog područja s normalnom fuzijom i normalnim stereopsisom. Fiksacijska disparacija može dovesti do pogoršanja binokularnog vida i uzrokovati astenopske probleme kao što su glavobolja, napetost u vratu, suhoća očiju ili problema kod čitanja.

 

 

Budite sigurni u temeljito i stručno određivanje dioptrije te se s punim povjerenjem naručite na lokacije koje prve u Hrvatskoj imaju EyeGenius uređaj u ordinacijama na sljedećim adresama:

1. Frankopanska 2, Zagreb, 01/6460 640
2. Ilica 248, Zagreb, 01/377 24 86 ili
3. Zagrebačka 78, Velika Gorica, 01/789 76 77.