Uredske

Uredske leće namijenjene su za bliže i srednje udaljenosti (do cca 4m). Namijenjene su uglavnom mlađim prezbiopima koji ne trebaju korekciju za daljinu. Glavna razlika između progresivnih i uredskih leća je u širini vidnog polja.


 
Za osobe koje rade na računalu, a nose naočale, da bi izbjegli tegobe nije dovoljna zaštita filterom od zračenja budući da se oko napreže stalnim fokusiranjem i akomodiranjem zbog učestalog mijenjanja pogleda od blizine do srednje udaljenosti monitora. Posljedice su zamor oka, zamagljenje, suhoća, crvenilo i osjećaj pijeska u očima. Vrlo efikasno rješenje su radni progresivi kod kojih je dioptrija za čitanje na blizinu na donjem dijelu leće, a prema gore se dioptrija smanjuje što s jedne strane omogućuje jasnoću i blizu i na udaljenosti računala, a s druge strane ne utječe na porast dioptrije kao kod korištenja monofokala. Također takva izvedba omogućuje prirodni položaj glave pa se izbjegavaju bolovi u vratu, glavobolja i sl. Leće dodatno filtriraju ometajuće refleksije monitora i nude osjećaj veće udobnosti.

 

Uredske leće su ergonomske i pružaju opušteno radno iskustvo.

Addpower TrueForm su višenamjenske leće za čitanje i rad, namijenjene za udaljenosti do 80 cm s povećanim vidnim poljem pa nude oštar vid na perifernim dijelovima.
 


Lecture B TrueForm 
su uredske leće za računalo koje pružaju oštar vid na blizinu. Omogućuju prirodan položaj glave na blizinu i veliku udobnost za vrijeme rada.


Hoyalux Tact TrueForm su progresivne uredske leće namijenjene za udaljenosti do 4m i dizajnirane za sve ljude koji obavljaju poslove za kompjuterom, intenzivno čitaju, kao i za sve koji rade vizualno intenzivne poslove ili imaju takve hobije.