Progresivne

Kada tokom čitanja shvatite da su vam ruke postale "prekratke", nemate dovoljno svjetla, a oči postaju sve umornije, velika je vjerojatnost da ste ušli u doba kada očna leća počinje gubiti svoju elastičnost uz smanjenje akomodacijske sposobnosti oka. Takva pogreška oka naziva se presbiopija.

Presbiopija se može ispraviti progresivnim naočalnim lećama koje imaju više dioptrija s postupnim prijelazom između dioptrijskih jačina što znači da ispravljaju refrakcijske pogreške na raznim udaljenostima - od bliskih, srednjih do dalekih. Ukratko, omogućuju vam oštar vid na svim udaljenostima bez potrebe za mijenjanjem naočala.

Ograničenje im je što imaju suženo vidno polje na srednjim i bližim udaljenostima te viša cijena od jednojakosnih, no ukoliko vam trebaju naočale za daljinu i blizinu, progresivne naočale, praktično su rješenje za vas. 

Posljednjih godina HOYA je uložila mnogo napora u istraživanja kako bi usavršila svoje progresivne leće. Ostvaren je napredak u poboljšanju stabilnosti i fokusa leća u svim smjerovima. Dizajn baziran na tranziciji, omogućava organsko simuliranje prirodnog vida – FreeForm dizajn, odnosno obostrana obrada površine leće koja ja karakteristična za Hoyalux iD obitelj proizvoda i koja garantira da ćete se brzo naviknuti na nove naočale zahvaljujući širokom vidnom polju bez distorzija i brzoj interakciji između blizine i daljine.
Tehnološka podloga je formirana na jedinstvenoj strukturi površine u kojoj je adicija podijeljena na
vodoravne i okomite komponente. Te komponente su posljedično postavljene u optimalan položaj u odnosu na oko: okomite komponente su na prednjoj strani (daleko od oka) gdje kratka, učinkovita progresija jamči jednostavnu interakciju između daljine i blizine, a horizontalne komponente su na poleđini (najbliže oku) kako bi osigurale minimalnu distorziju i najšire moguće vidno polje.

Prednosti Hoyalux iD progresivnih naočalnih leća:

• iznimno široko vidno polje bez izobličenja gotovo na svim udaljenostima 

• minimalna izobličenja, stabiliziranje svih osjećaja nelagode

• brza i glatka interakcija između daljine i blizine

• prilagođeno rješenje za svakog klijenta 


 
Predstavnici ovog dizajna su premium pogresivne naočalne leće: 
Hoyalux iD MyStyle V+             LifeStyle 3                          Balansis                     

                                  
          
Daynamic

 
S druge strane, primjenjuje se i TrueForm tehnologija, odnosno freeform principi  na postojeće poludorađene prednje površine progresivnih naočalnih leća. 

Progresivna distribucija na prednjoj strani leće se ne dira s obzirom da je to inicijalni dizajn leće koji kreira vizualne performanse leće. U prošlosti su konvencionalne tehnike rezanja bile korištene za optimiziranje jedne daljine unutar ranga jedne baze zakrivljenosti sa sferičnom/toričnom freeform doradom stražnje površine i tehnikama poliranja kako bi se optimizirao svaki pojedini dizajn. Primjenjujući dodatnu aberaciju korigiranjem po svakoj liniji gledanja, podržavajući asferizaciju stražnje površine, vizualne performanse, leće mogu biti optimizirane po cijeloj površini.
Za Vas to znači da je dioptrija na jedinstven način kalkulirana i proizvedena, garantirajući performanse leće i naglašavajući vidnu oštrinu u svakoj pojedinoj liniji gledanja.

Predstavnici TrueForm dizajna su Amplitude TrueForm naočalne leće. 


                    
Više o Hoya naočalnim lećama možete pronaći ovdje.

Progresivne naočalne leće za vožnju - EnRoute 

Za veću udobnost i sigurnost u zahtjevnim uvjetima vožnje

Ceste postaju sve zagušenije, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uvjeti, doba dana i pojačano osvjetljenje modernih auto svjetla utječu na vid.

Opremljene posebno razvijenim Glare Filterom, EnRoute značajno smanjuje ometajuće odbljeske i refleksije poboljšavajući kontrast i percepciju svjetla. EnRoute naočalne leće poboljšavaju udobnost i sigurnost vožnje.

Ceste postaju sve zagušenije, a dok mi provodimo sve više vremena u automobilu, oči postaju sve umornije. Vremenski uvjeti, doba dana i pojačano osvjetljenje modernih auto svjetla utječu na vid. Još jedna važna činjenica koja se ne smije zanemariti: 90% reakcija vozača zavisi o vidu, stoga narušen vid usporava reakciju vozača.

Situacija na cesti se mijenja u sekundi, opasnost se pojavi niotkud, stoga je dobar vid ili ispravna korekcija presudna.

EnRoute je dizajniran za motoriste, minimizira vizualni stres i osigurava relaksiraniji vid.


Kombinirajući premium jednojakosne ili progresivne naočalne leće s posebno razvijenim Glare Filterom i opcionalnim filterom za pojačanje kontrasta, EnRoute nudi:

• Značajno smanjenje refleksija i neugodnih odbljesaka nadolazećeg prometa
• FreeForm dizajn
• Poboljšan kontrast i percepciju u uvjetima lošeg osvjetljenja, magle i kiše
• Jasan i nesmetan vid na daljinu, na upravljačku ploču i zrcala
• Glatko, brzo prebacivanje između ceste, upravljačke ploče i zrcala
• EnRoute Pro za profesionalne vozače


Glare Filter smanjuje neugodne odbljeske
EnRoute je opremljen posebno razvijenim Glare Filterom. On posebno reže svjetlost plavog spektra, umanjuje raspršenje svjetla i odbljeske od upravljačke ploče, svjetla nadolazećih automobila i ulične rasvjete. U isto vrijeme, pojačava ulaz potrebnog svjetla, poboljšavajući kontrast i pecepciju svjetline. Rezultat je udobniji, relaksirani vid i u uvjetima lošeg osvjetljenja, lošeg vremena ili drugih stresnih situacija u vožnji.

Hoyalux Sportive TrueForm - progresivne naočalne leće za sport na višoj razini

Hoya-ine sportske progresivne naočalne leće stilski su prilagođene sportašima kojima je nužna korekcija vida na daljinu i blizinu te njihovim potrebama u dostizanju najboljih sportskih rezultata naročito pri odabiru opcija bojanja koje pojačava kontrast ili mirror sloja koji daje zrcalni efekt u tri dostupne boje (zlatnoj, srebrnoj i plavoj).

Nulux Sportive jednojakosne naočalne leće osiguravaju široko vidno polje na svim udaljenostima gledanja, efikasno štite od sunca, vjetra, prašine i refleksija te omogućuju visokokontrastan vid u svim vremenskim uvjetima.