Materijali

Pri odabiru odgovarajućih naočalnih leća optičar će vas pitati koliki biste indeks loma željeli što je posebno važno ako imate nešto veću dioptriju. Leće visokog indeksa loma su izvrsno rješenje za sve koji su zbog visoke dioptrije morali nositi preteške naočale sa iznimno debelim staklima.

Materijali naočalnih leća koji su dostupni su staklo, plastika ili polikarbonat. Naočalne leće izrađene od stakla su najtvrđe, no nedostatak im je lakoća oštećenja i težina.  S druge strane, plastične leće su lakše, tanje i uz dodatak anti-refleksnog sloja mogu biti iznimno otporne na oštećenja.
Plastične leće su posebno pogodne za osobe s visokom dioptrijom (laganije su) te za djecu (zbog sigurnosti). Naočalne leće od polikarbonata su tanje i vrlo otporne na lom, no i njihova cijena je veća.

Što je veći indeks loma, naočalna leća je tanja. Taj podatak uzmite u obzir prilikom odabira naočalnih leća za vaše nove dioptrijske naočale.

Dostupni indeksi loma su od 1.50 do 1.74 u slučaju plastičnih leća, dok polikarbonat dolazi u indeksima 1.81 do 1.90.

PNX 1.53 - idealna leća za aktivni lifestyle

Potpuno povjerenje u pravi izbor

100% UV zaštita, 100% pouzdanost

100% UV zaštita je potrebna za bilo koji moderne naočalne leće. PNX lako zadovoljava ovaj uvjet i sveobuhvatna je leća koja omogućuje optimalnu sigurnost potrošača na svaki mogući način.

Zaštitni slojevi
Zahvaljujući naprednoj proizvodnoj tehnologiji koju primjenjuje Hoya, savršen je spoj kohezije između visoko pouzdanih tvrdih slojeva i antireflektivnih svojstava. Ovi izvrsni rezultati traju već godinama, kao i jasan vid danju i noću.

Lakoća čišćenja
Korištenje lakova za kosu i drugih kozmetičkih proizvoda može imati nepovoljan utjecaj na jasnoću leće. 

Mnogi čimbenici igraju ulogu kod odabira novog para naočala – jednostavnost korištenja, funkcionalnost, dizajn i cijena. Ali, ako postoji jedan definirajući faktor koji današnji klijenti traže iznad svih ostalih, to je osjećaj pouzdanosti u proizvod i povjerenja prema njemu. Želite li napraviti najbolji izbor za sebe i za svoju djecu kad je riječ o zaštiti očiju, PNX je idealan odabir za vas! 

Eyas 1.60

Milijuni potrošača diljem svijeta uživaju u blagodatima Eyasa na dnevnoj bazi jer je neosporni prvak visokokvalitetnih materijala za leće.

Što Eyas čini tako posebnim?

• Lagan i tanak
• Jasan, optički čist, elastičan i pouzdan
• Jak materijal, idealan za okvire na bušenje i flaks
• 100% UV zaštita

Eynoa 1.67

Eynoa 1.67 idealan je odabir za klijente koji traže tanke i lagane leće te za sve koji žele istaknuti osobnost svojim naočalama.

Karakteristike:

• iznimno snažan i fleksibilan

• otporan na vrućinu

• 100% UV zaštita

Eyvia 1.74
 
Eyvia 1.74 materijal nudi najjači mogući odgovor na zahtjeve za udobnost, estetiku i pouzdanost.

Namijenjene su svim osobama s visokom dioptrijom koji svoj stil žele izraziti i dioptrijskim naočalama kao sastavnim dijelom svog izgleda.